Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 μήλα καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 ασπράδια αυγών

sidagi.gr
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει εσάς και σίγουρα… τα παιδιά.

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα , το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν.
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες, τις ραντίζουμε με το κονιάκ, τις βουτάμε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε.

Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Ένας τρόπος είναι με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, με μέλι και κανέλλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλλα.