Υλικά

sidagi.gr

Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες φινόκιο σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά για να σφίξουν, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε πιατέλα.

Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μαστίχας. Ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει απαλή και κρεμώδης.|

Πασπαλίζουμε το φινόκιο με τα φουντούκια και το κατίκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και μαστίχας.

Υλικά

Για 6-8 άτομα

4 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού καπνισμένη μαστίχα με μια πρέζα αλάτι
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού φουντουκάκια, χοντροκομμένα και ελαφρά καβουρδισμένα
250 γραμμάρια κατίκι