Υλικά

sidagi.gr

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα βούτυρο.

Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.

Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.

Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει.
Υλικά για 8-10 άτομα:
450 γραμμάρια γάλα φρέσκο

80 γραμμάρια βούτυρο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3 αβγά τα οποία χωρίζουμε από το ασπράδι τους

160 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι

6-8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα «φρούτα του δάσους» την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων