Υλικά
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό για 15 ‘ έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε να πάρουν βράση. Πριν βράσουν πάρα πολύ τα βγάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5’ μέχρι να γίνει ζύμη.
Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο). Και είναι έτοιμες!
Καλη επιτυχία και καλή σας Όρεξη!
Υλικά
Για 8-10 άτομα:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη: 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά