Υλικά
- 2 μέτρια κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
- 1/4 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένους ηλιόσπορους
- 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
- Για το ντρέσινγκ:
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ. σ. μαγιονέζα
- 2 κ. σ. μηλόξυδο
- Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη ή το μέλι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους και τα αποξηραμένα κράνμπερι.
- Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε να πάει παντού και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.