Υλικά

  • 8 αυγά
  • 8 σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με το γάλα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατεύετε και να ξύνετε συνεχώς τα αυγά μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.  Ένα λεπτό πριν γίνουν, προσθέστε μέσα το κατσικίσιο τυρί.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν τα αυγά είναι ακόμα κρεμώδη και μαλακά (θυμηθείτε ότι η ομελέτα είναι σαν το κρέας -συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και όταν μειώσετε τη φωτιά) και ρίξτε μέσα τον καπνιστό σολομό.