Υλικά

  • 6 πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 καρότο, ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση
  • 4 ολόκληρα αυγά
  • 6 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε κύβους
  • 400 γρ. αρακά
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, ή ανάλογα με τη γεύση
  • Μπορείτε να προσθέσετε κύβους ζαμπόν προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, αφήστε τις να βράσουν και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και τα ολόκληρα αυγά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 10 έως 15 λεπτά.
  3. Σουρώστε και δροσίστε ελαφρά το μείγμα.
  4. Ψιλοκόψτε τις πατάτες και το καρότο.
  5. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα αυγά.
  6. Ανακατέψτε τις πατάτες, το καρότο, τα αυγά, τις πίκλες, τον αρακά, το ζαμπόν (αν χρησιμοποιήσετε) και τον άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα η σαλάτα.