Υλικά
- 6 πατάτες, καθαρισμένες
- 1 καρότο, ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση
- 4 ολόκληρα αυγά
- 6 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε κύβους
- 400 γρ. αρακά
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, ή ανάλογα με τη γεύση
- Μπορείτε να προσθέσετε κύβους ζαμπόν προαιρετικά
Εκτέλεση
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.
- Προσθέστε τις πατάτες, αφήστε τις να βράσουν και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και τα ολόκληρα αυγά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 10 έως 15 λεπτά.
- Σουρώστε και δροσίστε ελαφρά το μείγμα.
- Ψιλοκόψτε τις πατάτες και το καρότο.
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα αυγά.
- Ανακατέψτε τις πατάτες, το καρότο, τα αυγά, τις πίκλες, τον αρακά, το ζαμπόν (αν χρησιμοποιήσετε) και τον άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα η σαλάτα.