Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια τυριού
- 220 γρ. ιταλικό λουκάνικο
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το.
- Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση.
- Σουρώστε τα τορτελίνια, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέστε τα τορτελίνια στη σάλτσα με αρκετό νερό μαγειρέματος για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα και περιχύστε με το τυρί μασκαρπόνε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού.