Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους
  • 1 κ. σ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 1/2 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει -μεταφέρετε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες, γαρνίρετε με το σκόρδο σε σκόνη και τοποθετήστε στο τηγάνι, μαγειρεύοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες αφήστε στην άκρη, διατηρώντας το κρέας ζεστό.
  3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέστε το μαγειρεμένο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον βασιλικό. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
  4. Γαρνίρετε τις μπριζόλες με το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας, πασπαλίστε με φέτα και σερβίρετε.