Υλικά

  • 115 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 150 ml γάλα σόγιας
  • 240 γρ. γιαούρτι σόγιας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα πεκάν
  • 200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες
  • Λίγο λάδι
  • Μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
  2. Σε μια κανάτα, χτυπήστε το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, προσθέστε, ανακατεύοντας με το σύρμα, στα ξηρά υλικά για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  3. Απλώστε το λάδι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάλτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες.
  5. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1- 2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Γυρίστε τις τηγανίτες χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  6. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες.
  7. Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τις φράουλες, τα πεκάν και τα φύλλα δυόσμου.