Υλικά
- 115 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 150 ml γάλα σόγιας
- 240 γρ. γιαούρτι σόγιας
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα πεκάν
- 200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες
- Λίγο λάδι
- Μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
- Σε μια κανάτα, χτυπήστε το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, προσθέστε, ανακατεύοντας με το σύρμα, στα ξηρά υλικά για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Απλώστε το λάδι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1- 2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Γυρίστε τις τηγανίτες χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες.
- Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τις φράουλες, τα πεκάν και τα φύλλα δυόσμου.