Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση
- 2 ώριμες μπανάνες
- 80 γρ. κακάο σε σκόνη
- 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 120 ml σιρόπι σφενδάμου
- 10 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 100 ml γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
- Για γαρνίρισμα: 40 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια macadamia, 1 κ. γλ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Εκτέλεση
- Βάλτε τα καθαρισμένα αβοκάντο στο μούλτι και προσθέστε τις μπανάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες και το γάλα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Μοιράστε τη μους ομοιόμορφα σε γυάλινα μπολ και τρίψτε σοκολάτα πάνω από κάθε μερίδα.
- Πασπαλίστε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού πριν σερβίρετε.