Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 80 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 10 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 100 ml γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
  • Για γαρνίρισμα: 40 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια macadamia, 1 κ. γλ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα καθαρισμένα αβοκάντο στο μούλτι και προσθέστε τις μπανάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες και το γάλα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
  3. Μοιράστε τη μους ομοιόμορφα σε γυάλινα μπολ και τρίψτε σοκολάτα πάνω από κάθε μερίδα.
  4. Πασπαλίστε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού πριν σερβίρετε.