Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 3 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το κοτόπουλο με το μείγμα κόλιανδρου, αφήνοντας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα.
- Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 4- 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Σερβίρετε αμέσως.