Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 3 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το  πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το κοτόπουλο με το μείγμα κόλιανδρου, αφήνοντας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα.
  3. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 4- 5 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Σερβίρετε αμέσως.