Υλικά
- 700 γρ. μπούτια κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα: 1 κ. σ. βούτυρο, 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 – 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο (αναλόγως με το γούστο σας)
Εκτέλεση
- Σκουπίστε τα μπούτια του κοτόπουλου με χαρτοπετσέτα και αφαιρέστε το περιττό λίπος. Ανακατέψτε το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, τα μυρωδικά, το αλάτι και πιπέρι και αλείψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι εάν χρειάζεται για τη δεύτερη παρτίδα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
- Στο ίδιο σκεύος λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου για 3 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, δοκιμάστε σε γεύση και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.