Υλικά
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1/8 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1/8 κ. γλ. αλεσμένο θυμάρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες και το μπρόκολο.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί για 5 με 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μπρόκολο, το γάλα, το ζωμό κότας, το πιπέρι, το αλάτι, το τζίντζερ και το θυμάρι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι η σούπα σας να αποκτήσετε την υφή που επιθυμείτε.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.