Υλικά

  • 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/8 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/8 κ. γλ. αλεσμένο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες και το μπρόκολο.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί για 5 με 10 λεπτά.
  3. Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μπρόκολο, το γάλα, το ζωμό κότας, το πιπέρι, το αλάτι, το τζίντζερ και το θυμάρι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι η σούπα σας να αποκτήσετε την υφή που επιθυμείτε.
  4. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.