Υλικά
- 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ή χοντροαλεσμένα αχλάδια
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, για 1-1/2 με 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ανακατεύετε πιο συχνά καθώς το μείγμα πήζει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά,απομακρύνετε με μία κουτάλα τον αφρό και τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, αφήνοντας ένα μικρό κενό.
- Κλείστε με τα καπάκια τους και τοποθετήστε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμη και εκτός ψυγείου.