Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ή χοντροαλεσμένα αχλάδια
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, για 1-1/2 με 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Ανακατεύετε πιο συχνά καθώς το μείγμα πήζει.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά,απομακρύνετε με μία κουτάλα τον αφρό και τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, αφήνοντας ένα μικρό κενό.
  5. Κλείστε με τα καπάκια τους και τοποθετήστε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμη και εκτός ψυγείου.