Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αβγά με το βουτυρόγαλα, το σιρόπι και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Προσθέστε το μείγμα των αβγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αφήστε να καθίσει για αρκετά λεπτά.
  4. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  5. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι κουρκούτι στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η πάνω πλευρά, αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά. Προσθέστε περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι μετά το μαγείρεμα κάθε παρτίδας. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  6. Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, μέλι και όποια άλλη γαρνιτούρα θέλετε και απολαύστε.