Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού βρώμη
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 μεγάλα αβγά
- 2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αβγά με το βουτυρόγαλα, το σιρόπι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέστε το μείγμα των αβγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αφήστε να καθίσει για αρκετά λεπτά.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι κουρκούτι στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η πάνω πλευρά, αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά. Προσθέστε περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι μετά το μαγείρεμα κάθε παρτίδας. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, μέλι και όποια άλλη γαρνιτούρα θέλετε και απολαύστε.