Υλικά
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι.
- Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου μισό λεπτό.
- Προσθέστε 1 ακόμη κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
- Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 6 λεπτά.
- Γυρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με παρμεζάνα, αλάτι και μαύρο πιπέρι και απολαύστε.