Ο αρχάριος έχει πολλά να μάθει για τον κόσμο της ψησταριάς. Σύντομα ωστόσο θα δει πως δεν είναι όλα τέχνη, αλλά και τεχνική. Γιατί μπάρμπεκιου χωρίς τα σωστά εργαλεία δεν γίνεται, αν είσαι νεοφερμένος τουλάχιστον στον χώρο…
Αυτό ακριβώς μας λέει και ο παγκοσμίου φήμης μύστης του μπάρμπεκιου και παγκόσμιος πρωταθλητής Chris Lilly.
Ο πέντε φορές νικητής του διεθνούς διαγωνισμού ψησίματος Memphis in May και σεφ σε μια σειρά από steak houses ομολογεί πως κι αυτός ακόμα εξαρτάται από τα βοηθήματα του μπάρμπεκιου.
Μπάρμπεκιου: Τα 5 πράγματα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις σωστά
Δεν χρειάζεσαι, μας λέει, τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορείς όμως να ξεκινήσεις την περιπέτεια της θράκας χωρίς τα 5 βασικά. Ποια είναι αυτά;
Ένα δοχείο εκκίνησης για το άναμμα των κάρβουνων ή των μπριγκετών (charcoal chimney), θερμοανθεκτικά γάντια για μπάρμπεκιου, μια μεγάλη σπάτουλα για μεγάλα κομμάτια κρέατος, μια μικρότερη για ψάρια και λαχανικά και ένα καλό θερμόμετρο κρέατος.
Το θερμόμετρο μάλιστα το θεωρεί απολύτως απαραίτητο ο Lilly, καθώς όπως μας λέει το άψητο κρέας είναι επικίνδυνο για την υγεία και το παραψημένο κακό για τον ουρανίσκο και τα δόντια μας.
«Ένα καλό θερμόμετρο βοηθά τους πάντες να γίνουν γκουρού του μπάρμπεκιου», παρατηρεί χαρακτηριστικά…