Υλικά
- 1 κεφάλι κουνουπιδιού
- 2 αβγά
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. γλ. ιταλικό μείγμα μυρωδικών
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Καθαρίστε το κουνουπίδι και κόψτε σε μικρές μπουκιές.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το ιταλικό μείγμα μυρωδικών.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα αβγά.
- Βυθίστε κάθε μπουκιά κουνουπιδιού στα αβγά και στη συνέχεια στο μείγμα για την κρούστα.
- Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.
- Επαναλάβετε για όλες τις μπουκιές.
- Ραντίστε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώστε και ψήστε για 20-30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε.