Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και αφήστε μέχρι να ροδίσει από την μία πλευρά.
  3. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από την άλλη πλευρά, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τα ζυμαρικά.
  5. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν.
  6. Μόλις βράσει το νερό, ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο, ανακατέψτε και προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ.
  8. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσετε μια λεία σάλτσα τυριού.
  9. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το καγιέν και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για τελευταία φορά.