Υλικά
Έχοντας κάνει τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο της ψησταριάς, είναι ώρα να ανεβείς επίπεδο. Και ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Steven Raichlen είναι εδώ να μην αφήσει τίποτα αθέατο… Μπάρμπεκιου: Πώς τοποθετούμε τα κρέατα στη σχάρα Ο Raichlen έχει γράψει και έχει μιλήσει άλλο τόσο για τα μυστικά του μπάρμπεκιου, αποτελώντας μεγάλο γκουρού των ψητών. Η συμβουλή του για σωστό ψήσιμο; «Τοποθέτησε το φαγητό σαν επαγγελματίας», μας λέει στην ιστοσελίδα του Barbeque Bible. Η διάταξη των κρεάτων στη σχάρα είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα, αποκαλύπτει ο σεφ. «Ευθυγράμμισε το φαγητό πάνω στη σχάρα σε τακτοποιημένες σειρές με στρατιωτική ακρίβεια», μας λέει, όπως κάνει πάντα εκείνος στην εκπομπή του Project Fire. «Αυτό βοηθά το φαγητό να μαγειρεύεται ομοιόμορφα και βοηθά και σένα να παρακολουθείς τι μπήκε πρώτο στα κάρβουνα, ώστε να το γυρνάς και να το αφαιρείς από τη φωτιά πρώτο». Αυτός είναι ο τρόπος του επαγγελματία ψήστη, λέει πάντα ο Raichlen, και «ο επαγγελματισμός είναι ήδη η μισή μάχη»…