Υλικά
- 12 σύκα κομμένα στη μέση
- 170 γρ. τυρί μπουράτα κομμένο σε φέτες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 6 λεπτές φέτες ψωμιού
- Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ σε ζεστή φωτιά και λαδώστε το ελαφρώς.
- Τοποθετήστε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διογκώνονται, για 2- 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι βάλτε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανατέψτε καλά για 1 λεπτό.
- Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, προσθέστε από πάνω τα σύκα και γαρνίρετε με το μείγμα από το βαλσάμικο.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.