Υλικά
Είναι ένα τρικ για να βγαίνουν τέλεια τα ποσέ ή τα τηγανητά αυγά που μοιράστηκε επαγγελματίας μάγειρας στην ιστοσελίδα Serious Eats. Ένα μικρό σουρωτήρι χειρός (τσαγιού) χρειαζόμαστε για να γίνει το μαγικό. Σπάμε λοιπόν το αυγό μέσα στο σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη και το κουνάμε απαλά για να φύγει η περίσσια του ασπραδιού. Αυτό που θα πάρουμε με την περιστροφική κίνηση είναι έναν τέλειο κρόκο με ίση ποσότητα ασπραδιού τριγύρω του. Ένα αβγό βγαλμένο από φωτογραφία δηλαδή, καθώς το ασπράδι θα αγκαλιάσει τον κρόκο όταν το ρίξουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αποδίδοντας αυγά που τραβούν όλα τα φλας…