Υλικά
2 φλ. ρύζι
1 αγγούρι
2 χρωματιστές πιπεριές (χωρίς σπόρια)
1 αβοκάντο
10 ντοματίνια
1 καρότο τριμμένο
1 φλ. καλαμπόκι
Για το ντρέσινγκ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι 2%
αλάτι
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό
φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου για μισή ώρα.
Βήμα 2: Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 3: Ετοιμάζουμε την σαλάτα. Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, το αβοκάντο και το καλαμπόκι.
Βήμα 4: Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
Βήμα 5: Ήρθε η ώρα της σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και περιχύνουμε πάνω από τη ρυζοσαλάτα.