Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
- Ψήστε για 50-75 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν κόψτε την κάθε πατάτα κατά μήκος βγάζοντας το εσωτερικό τους.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ πολτοποιήστε το εσωτερικό από τις πατάτες και προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
- Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίστε τις πατάτες και γαρνίρετε με λίγη πάπρικα.
- Ψήστε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.