Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ. γλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ. σ. πάστα ντομάτας
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και μαϊντανό (ανάμεικτα)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  3. Βάλτε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κρασί, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Σερβίρετε τα νιόκι, προσθέστε την σάλτσα μπολονέζ και γαρνίρετε με τυρί τριμμένο.