Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ. γλ. ζωμό κοτόπουλου
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 2 κ. σ. πάστα ντομάτας
- 2 κ. γλ. ζάχαρη
- 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλ. ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και μαϊντανό (ανάμεικτα)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα.
- Βάλτε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κρασί, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρετε τα νιόκι, προσθέστε την σάλτσα μπολονέζ και γαρνίρετε με τυρί τριμμένο.