Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. σ. γάλα ή ανάλογα με τις ανάγκες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.
- Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε το με τον πουρέ πατάτας.
- Κάντε μία τρύπα στη μέση του πουρέ και ρίξτε μέσα το αβγό, το νερό και το γάλα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία χαλαρή ζύμη.
- Ζυμώστε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε σε φύλλο και κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ ή ένα ποτήρι.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουρτσίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
- Ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση.