Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 κοφτές κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κ.τ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • πραλίνα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών και χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτετε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  3. Αφού γίνουν όλα τα υλικά ένας χυλός, ρίχνετε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια, με μία κουτάλα ρίχνετε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
  5. Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη.
  6. Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.