Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. γάλα
- 2 κοφτές κ.τ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αυγά
- 1 κ.τ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 βανίλια
- πραλίνα
Εκτέλεση
- Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών και χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτετε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζετε να ανακατεύετε.
- Αφού γίνουν όλα τα υλικά ένας χυλός, ρίχνετε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, με μία κουτάλα ρίχνετε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
- Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη.
- Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.