Υλικά

  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα (τσιπς σοκολάτας ή σοκολάτα χοντροκομμένη)
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Προτάσεις για γαρνιτούρες:
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένη καρύδα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φιστίκια (μικρά, ώστε να μπορούν να κολλήσουν)
  • 1/3 φλ. τσαγιού τρούφα (σοκολατένια ή χρωματιστή)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα μπολ ανθεκτικό στα μικροκύματα.
  2. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 4 φορές των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  3. Σκεπάστε το μπολ με ένα πιάτο και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.
  4. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 6 ώρες.
  5. Βάλτε, επίσης, στο ψυγείο ένα πιάτο ή ένα δίσκο που θα χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε τις τυλιγμένες τρούφες.
  6. Τοποθετήστε το κακάο/ τις γαρνιτούρες της επιλογής σας σε ένα μικρό μπολ ή πιάτο.
  7. Αφαιρέστε τη γκανάς από το ψυγείο. Το μείγμα σοκολάτας πρέπει να είναι σταθερό -πιο μαλακό από το κρύο βούτυρο αλλά πιο σκληρό από το φυστικοβούτυρο.
  8. Πλάστε τις τρούφες και τοποθετήστε στο παγωμένο πιάτο.
  9. Μόλις τυλίξετε όλες τις μπάλες, κυλήστε τις στο κακάο ή την επικάλυψη της επιλογής σας.
  10. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε η σοκολάτα να είναι κρεμώδης στο εσωτερικό της!