Υλικά
- 1 κιλό αγριογούρουνο, κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 μεσαία κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό
- 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια ροδίστε το κρέας από όλες τις πλευρές γυρίζοντας συχνά.
- Προσθέστε το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρά.
- Σβήστε με το κρασί και σε δυνατή φωτιά χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε όλα τα καβουρδισμένα κομμάτια.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Δοκιμάστε τη σάλτσα και αλατοπιπερώστε.
- Αφήστε το κρέας να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε τα υλικά της επικάλυψης και γαρνίρετε.
- Σερβίρετε με βελούδινο πουρέ.