Υλικά

  • 1 κιλό αγριογούρουνο, κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό
  • 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια ροδίστε το κρέας από όλες τις πλευρές γυρίζοντας συχνά.
  2. Προσθέστε το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρά.
  3. Σβήστε με το κρασί και σε δυνατή φωτιά χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε όλα τα καβουρδισμένα κομμάτια.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  5. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αλατοπιπερώστε.
  6. Αφήστε το κρέας να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
  7. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε τα υλικά της επικάλυψης και γαρνίρετε.
  8. Σερβίρετε με βελούδινο πουρέ.