Υλικά
- 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
- 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό.
- Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά.
- Σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε τις πατάτες και προσθέστε σιγά- σιγά 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Ανακατέψτε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
- Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.