Υλικά
- 1/3 φλ. τσαγιού σόγια σος
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα Worcestershire
- 1 1/2 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 3 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 1/2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 κ. γλ. λευκό πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, την σκόνη σκόρδου, το βασιλικό, το μαϊντανό και το πιπέρι.
- Προαιρετικά προσθέστε την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για μισό λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Περιχύστε τη μαρινάδα στο κρέας και τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το μαγείρεμα.