Υλικά
- ½ κιλό κιμά βοδινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 1 αυγό
- 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά ούζο
- 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
- 1 γεμάτη τριμμένη φρυγανιά
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
- Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
- Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
- Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος