Υλικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 στήθος κοτόπουλο ψημένο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μπάρμπεκιου σος
  • 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη.
  3. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού ανοίξτε τρύπες στη γλυκοπατάτα, τοποθετήστε την στο ταψί και ψήστε για περίπου 40-50 λεπτά.
  4. Σοτάρετε το λάχανο σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε την σάλτσα μπάρμπεκιου. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Μόλις κρυώσει η γλυκοπατάτα κόψτε στη μέση και βγάλτε το εσωτερικό της με ένα κουτάλι, αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα με την φλούδα.
  7. Γεμίστε την γλυκοπατάτα με την γέμιση κοτόπουλου και λάχανου, γαρνίρετε με μπάρμπεκιου σος και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.