Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού βρώμη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 αβγό
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο/ ηλιέλαιο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αβγό με το γάλα, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέτε τις φράουλες, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετήστε στις ειδικές φόρμες για μάφινς το μείγμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο.