Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο/ ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αβγό με το γάλα, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέτε τις φράουλες, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τοποθετήστε στις ειδικές φόρμες για μάφινς το μείγμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο.