Υλικά
- 5 λεμόνια
- 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ. τσαγιού νερού
- 4 φλ. τσαγιού πάγο
Εκτέλεση
- Κόψτε στη μέση τα λεμόνια και καλύψτε το εσωτερικό της κάθε πλευράς με ζάχαρη.
- Τοποθετήστε τα λεμόνια από την πλευρά με την ζάχαρη στο γκριλ και ψήστε για περίπου 6- 8 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Αφαιρέστε από το γκριλ και αφήστε να ξεκουραστούν για 5- 10 λεπτά.
- Στύψτε τα λεμόνια και συγκεντρώστε το χυμό τους με την βοήθεια ενός σουρωτηριού σε μία κανάτα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τις ροδέλες λεμονιού, το νερό και τον πάγο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Tip: αν δεν σερβίρετε αμέσως τη λεμονάδα μην προσθέσετε τον πάγο. Προσθέστε τον πριν σερβίρετε.