Υλικά
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 5 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
- λίγο λάδι
- θυμάρι
- 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
- Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
- Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλετε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι.
- Του δίνετε σχήμα μπάλας, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
- Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
- Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα για την πίτσα.
- Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 3 κομμάτια και να βάλετε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- Το κομμάτι που θα κρατήσετε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τα υλικά που θέλετε.