Υλικά

  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια (μαγειρεμένα)
  • 1 στήθος κοτόπουλο (βρασμένο και κομμένο σε κύβους)
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. γλ. αλεύρι
  • 5 κ. σ. βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 5 κ. σ. τυρί τριμμένο
  • 5 κ. γλ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • Λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  3. Προσθέστε το βρασμένο κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε με το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Ρίχνετε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύετε.
  6. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μανιτάρια στο μείγμα και συνεχίζετε να μαγειρεύετε.
  7. Προσθέστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
  8. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα ταψί, καλύψτε με το τριμμένο τυρί και το ψωμί και και ολοκληρώστε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  9. Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.