Υλικά
Έχεις καλεσμένους στο σπίτι, το δείπνο πάει υπέροχα και ανακαλύπτεις ξαφνικά πως ξέμεινες από ψωμί. Τι κάνεις; Πριν πανικοβληθείς, όλο και κάτι μπορείς να σκαρώσεις στην κουζίνα. Το τρικ μοιράζεται μαζί μας ο οδηγός μαγειρικής του BBC «Good Food», λέγοντάς μας πως αυτή η παρασκευή θα υποκαταστήσει επάξια το ψωμί. Φτάνει να έχεις αλεύρι. «Αν έχεις αλεύρι στο ντουλάπι, έχεις πάντα και ψωμί στο χέρι», σημειώνει χαρακτηριστικά. Υπολογίζεις λοιπόν μια κούπα αλεύρι γενικής χρήσης με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανά άτομο. Προσθέτεις στο μείγμα κρύο νερό και φτιάχνεις τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ. Θα καταλάβεις πως η ζύμη έγινε όταν είναι μαλακή και δεν αφήνει ίχνη στο σκεύος. Κατόπιν τη χωρίζεις σε μπαλάκια και φτιάχνεις λεπτές φέτες 2 χιλιοστών την καθεμιά. Τις περνάς για μερικές στιγμές από στεγνό αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν αυτή τη χαρακτηριστική χρυσαφένια όψη και στις δύο πλευρές, και έχεις πανέτοιμες αραβικές πίτες για το τραπέζι…