Υλικά
- 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.σ. τριμμένα γαρύφαλλα
- λίγη κανέλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τοποθετείτε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.
- Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατεύετε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτετε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Ρίχνετε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας δυνατά.
- Παράλληλα χτυπάτε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτετε στην κρέμα.
- Βουτυρώνετε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνετε μέσα την κρέμα και τοποθετείτε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνετε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.