Υλικά
Εντάξει, η σοκολάτα με μπέικον ήταν μια τρέλα του ίντερνετ και των κοινωνικών μέσων που έμοιαζε ακαταμάχητη λίγα μόλις χρόνια πριν.
Πέρα από τις παλαβομάρες ωστόσο του online κόσμου, είναι γνωστό σε κάθε ουρανίσκο πως η σοκολάτα είναι το απόλυτο γλυκό, σε σημείο εξάρτησης, και καλό είναι να μένει εκεί.
Ή μήπως όχι; Όχι φυσικά, καθώς πολλές εθνικές κουζίνες αλλά και οι σύγχρονες γαστρονομικές επιταγές φέρνουν τη σοκολάτα εκεί που θα την περίμενες λιγότερο.
Και δεν μιλάμε απλώς για συμπερίληψη μικρής ποσότητας σοκολάτας για το διαφορετικό του πράγματος, αλλά για πιάτα που συνδυάζουν κρέας σε σοκολάτα σε ίσους βαθμούς!
Ακόμα και λευκή σοκολάτα, ακόμα πιο γλυκιά δηλαδή, θα βρεις να συνδυάζεται με μοσχάρια, αρνιά και πικάντικες γεύσεις, στέλνοντας αδιάβαστο όποιον παραμένει λάτρης των καθαρών γεύσεων.
Η μεξικανική κουζίνα είναι εξάλλου παγκοσμίως γνωστή για τα πιάτα με σοκολάτα. Όπως το περίφημο Mole de Poblano, το κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) σε πλούσια σάλτσα σοκολάτας και τσίλι.