Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαραη
  • 2/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντερ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • 225 γρ. κρέμα τυριού
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
  2. Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
  3. Σταδιακά προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού.
  4. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
  5. Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
  6. Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.