Υλικά
- 3 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαραη
- 2/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντερ
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
- 225 γρ. κρέμα τυριού
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ. γλ. βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
- Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
- Σταδιακά προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
- Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
- Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.