Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
- 450 γρ. ρύζι Jasmine πλυμένο και στραγγισμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κ. γ. κάρι
- 2 κ. γ. αλάτι
- 100 ml. ζωμό κότας
- φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε αρχικά σε μια κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κατόπιν, προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
- Προσθέτετε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο ρύζι το ζωμό κρέατος, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη.
- Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.