Υλικά
- 500 γρ. κιµά βοδινό
- ½ φλ. ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 αβγά, το ένα χωρισµένο
- 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο
- 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο
- 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό
- 1 ½ λεµόνι το χυµό
- ½ κοφτή κουταλιά αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το µαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αβγού και τα ζυµώνετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα.
- Αφήνετε το µίγµα να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και να σµίξουν τα αρώµατά του και ύστερα το πλάθετε σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια (25 περίπου).
- Βράζετε σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα τµηµατικά τα γιουβαρλάκια.
- Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι.
- Ρίχνετε µέσα τον υπόλοιπο άνηθο και τον αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
- Στο µεταξύ, χτυπάτε το ολόκληρο αβγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετε µέσα τµηµατικά το χυµό του λεµονιού, συνεχίζοντας το χτύπηµα.
- Προσθέτετε µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µίγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύετε το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνετε στη σούπα.
- Αφήνετε να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεύετε µέσα το αβγολέµονο (προσεχτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).
- Ελέγχετε το αλατοπίπερο και µόλις αρχίζει να κοχλάζει ξανά η σούπα την αποσύρετε από τη φωτιά.