Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπούνια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
- 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 240 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνετε και τα μαρινάρετε στο χυμό του λεμονιού για 30΄.
- Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουτ. σούπας από τo λάδι που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτετε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
- Δένετε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
- Σβήνετε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνετε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια.