Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε 2-3 κομματάκια
  • 2 πατάτες σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φασολάκια και τις πατάτες.
  3. Ανακατεύετε 1-2 φορές και βάζετε τις ντομάτες, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά.
  5. Ακολούθως, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.