Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη για κρουασάν
- 6 φέτες μπέικον
- 6 φέτες τυρί (τσένταρ)
- 1 αβγό
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνετε μέσα να ζεσταθεί ένα ταψί.
- Κόβετε τη ζύμη σε τετραγωνάκια (ανάλογα πόσα θέλετε). Βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι από μία φέτα μπέικον και μία φέτα τυρί.
- Διπλώνετε τη μία γωνία προς τη μέση και την αλείφετε με το αβγό (το οποίο είναι χτυπημένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό).
- Έπειτα διπλώνετε την άλλη γωνία με τον ίδιο τρόπο και την βάζετε πάνω στην πρώτη. Αλείφετε πάλι με αβγό.
- Βάζετε τα κρουασανάκια στο ταψί, πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.