Υλικά
- 700 γρ. σπανάκι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 3 αβγά
- 250 ml. γάλα εβαπορέ
- 200 ml. νερό
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- ½ ματσάκι άνηθο
- 3 κουτ. γλυκού baking powder
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο).
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τρίβουμε σε κομματάκια την φέτα.
- Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
- Το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα 3 από τα αβγά που τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το γάλα και το νερό, αλλά και μια κοφτή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Στην πορεία προσθέτουμε την ζάχαρη, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Βάζουμε στο μείγμα ένα μέρος από το σπανάκι και προσθέτουμε λίγο αλεύρι και λίγο λιωμένο βούτυρο (δεν πρέπει να είναι καυτό) και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας διαδοχικά σπανάκι, αλεύρι και βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε και την φέτα (καλό είναι να μην βάλετε καθόλου αλάτι στην συνταγή αν η φέτα είναι αλμυρή) και λίγο πιπέρι.
- Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο σαν χυλός.
- Παίρνουμε μια φόρμα με υποδοχές για ατομικά muffins και, βάζουμε χαρτάκια για muffins, τα αλευροβουτυρώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό στις υποδοχές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά στους 180°C.