Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσες και κόκαλα κομμένα σε μπουκιές
  • 1 «σφηνάκι» βότκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν al dente.
  2. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε, τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστές και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο.
  3. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε το σολομό, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
  5. Τον περιχύνετε με τη βότκα και την αφήνετε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και την αφήνετε ίσα που να κοχλάσει.
  7. Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε πιατέλα και αδειάζετε από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού.