Υλικά
- 4 αβγά
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- ½ φλιτζανάκι κονιάκ
- ½ φλιτζανάκι λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1 baking powder
- ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνουμε και τους κρόκους.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχουμε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
- Ψήνουμε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄ και αφού το κόψουμε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζουμε.
- Από πάνω βάζουμε ινδική καρύδα και σερβίρουμε.