Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 baking powder
  • ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνουμε και τους κρόκους.
  2. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
  3. Προσθέτουμε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχουμε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
  4. Ψήνουμε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄ και αφού το κόψουμε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζουμε.
  5. Από πάνω βάζουμε ινδική καρύδα και σερβίρουμε.